O nama

Firma Process d.o.o. Tešanj bavi se preradom tvrdog drveta na visokom stepenu obrade. Osnovni proizvod su masivne lijepljene ploče, a kao nusproizvod u značajnoj količini proizvodimo pelet velike kalorijske vrijednosti, niske vlažnosti i vrhunskog kvaliteta. Prerada se odvija u proizvodnom kompleksu zatvorenog tipa gdje je bazna sirovina trupac lišćara, koji se pažljivo, kvalitetno i maksimalno iskorištava.

Gotovo 60 uposlenika svakodnevno poslužuje savremene mašine, na posjedu površine 30.000 m2, u namjenskim proizvodnim halama ukupne površine 6.000 m2, a u kombinaciji sa kvalitetnom sirovinom u funkciji su pogoni brenta, decimirnica, sušenje i logistika, te završna obrada ploča kao i pogon za proizvodnju peleta.

Savremena automatska brenta vrši prorez daske za vlastitu upotrebu koja se skladišti u specijalno izgrađenim objektima za prosušivanje. Moderna decimirnica pažljivo prorezuje prosušenu dasku, te sortira najkvalitetnije elemente koji se suše u sušarama za drvo ukupnog kapaciteta 650m3. Nakon pada vlažnosti na 6-8% od elemenata se proizvode širinsko lijepljene ploče i fingerjoint ploče, koje kroz našu prodajnu mrežu distribuiramo na zapadnoevropsko tržište, pa smo u tom segmentu potpuno izvozno orijentisani.

Za nas je veoma značajna energetska efikasnost pa toplotnu energiju proizvodimo vlastitim čvrstim gorivom, koju rekuperatorima čuvamo od rasipanja u procesu sušenja. Također njegujemo i ekološku osviještenost pa konstantno ulažemo u filter-stanice, zvučne izolatore i maksimalno iskorištavanje otpadnih materijala.

Posjedujemo i međunarodno priznate certifikate kao što su ISO 9001:2015 i FSC. Cilj nam je u budućnosti postati lider u proizvodnji lijepljenih ploča u Bosni i Hercegovini koji osim količine podrazmijeva liderstvo u iskorištenju drvnog potencijala te efikasnoj proizvodnji.

Naša misija je da uz zadovoljno i stručno radno osoblje postanemo regionalni lider u proizvodnji masivnih ploča te da kreiramo prepoznatljiv brend, koji će biti sinonim za kvalitet i efikasnost.

Kroz konstantna tehnološka poboljšanja i unapređenja, kontinuiranu edukaciju naših uposlenika i stalni rad sa našim kupcima i partnerima planiramo biti uvijek korak ispred konkurencije, te dodatno povećati stepen obrade drveta u skorijoj budućnosti.

Kontinuiran razvoj i konstantne inovacije u proizvodnom procesu s ciljem povećanja efikasnosti naših uposlenika i pogona

Povećanje stepena obrade drveta kako bi ubrzali razvoj firme i lokalne sredine te maksimizirati iskorištenje drveta naše osnovne sirovine i količinski veoma ograničenog resursa

Briga o životnoj sredini kroz ulaganja u opremu koja minimizira emisiju prašine i drugih štetnih otpada u atmosferu i okolinu

Unapređenje životnog standarda naših uposlenika i lokalne zajednice kroz kontinuirana povećanja primanja, ispunjenje svih obaveza prema državi, favoriziranje domaće sirovine i proizvoda prilikom nabavke, izvoz naših proizvoda prema EU i drugim stranim tržištima, te podršku humanitarnim i sportskim udruženjima